Tips

Auto van de zaak
Als u met succes een beroep wilt doen op een lagere bijtelling voor de auto van de zaak is het noodzakelijk dat u een goede kilometeradministratie per rit heeft bijgehouden. Bij een lagere bijtelling zal de fiscus u zeker vragen om bewijs. Voor woon– werkverkeer geldt dat dit hoort tot de privé kilometers. Voor auto’s met een grijs kenteken geld een lagere bijtelling, ook geldt dat een goede kilometeradministratie kan leiden tot een lagere bijtelling. In sommige gevallen is voor een grijs kenteken zelfs géén bijtelling mogelijk.

Perpetuele obligaties
In een goed samengestelde effectenportefeuille horen naast aandelen ook obligaties. Denkt u hierbij ook eens aan perpetuele obligaties; deze geven u een hogere rente en hebben vaak een koers boven pari waardoor u bij verkoop ook nog eens koerswinst kunt maken. Laat u altijd goed informeren over eventuele risico’s die verbonden zijn aan het bedrijf of de instelling waarvan u de (perpetuele) obligaties wilt aanschaffen.

Ziektekosten
Het kan niet vaak genoeg worden gezegd: kijk bij het invullen van uw aangifte eens goed naar uw ziektekosten en telt u dit keer wel alles mee? Had u de twee voorgaande jaren recht op ziektekostenaftrek en mag u ook de aftrek voor chronisch zieken toepassen? Onder een bepaald inkomen heeft u bij ziektekostenaftrek voor het 3e jaar zelfs recht op een toeslag.