Waarschuwing voor oplichters

Algemeen: uw bank of creditcard verstrekker zal u NOOIT via de email vragen uw “informatie te verifiëren”, mededelingen doen over “(tijdelijk) geblokkeerde transacties” of u vragen “een betaling te verifiëren”.

De laatste dagen krijgen wij eveneens veel vragen over emails afkomstig van “een curator”.

De inhoud van de email is dat er een bedrijf of persoon failliet is gegaan en dat de ontvanger van de email een schuld heeft aan de gefailleerde.

Bedenk dat curators zich nooit per email tot u wenden maar als per brief met u in contact treden, immers een email is niet rechtsgeldig!!!!

En nu moet u voorzichtig gaan worden, en als volgt gaan handelen:

  1. Als de persoon of het bedrijf dat failliet is gegaan niet kent zul je er ook geen zakelijke connecties mee hebben of hebben gehad.
  2. Bij twijfel controleer op de website van www.rechtspraak.nl in het insolventieregister of de persoon of het bedrijf daadwerkelijk failliet is gegaan. Lukt het niet via de website bel dan met de rechtbank.
  3. Kijk op de website www.fraudehelpdesk.nl of “de curator” daar bekend is.
  4. Open NOOIT de link die in de email is opgenomen omdat dit een link is die u naar een website zal doorverbinden en via deze website zal men proberen uw computer te  infecteren.
  5. Heeft u wel op een dergelijke link geklikt laat dan uw antivirussoftware direct uw harde schijf controleren op schadelijke software. Ook kunt u eventueel MalwareBytes’ Anti-Malware downloaden via http://www.malwarebytes.org/mbam/program/mbam-setup.exe – doe dit alleen als u twijfelt over uw antivirussoftware, leest u voor u het  downloaden start eerst goed wat deze software doet.